OOSTSTELLINGWERFCUP 2019!!

Jaja zaterdag hebben onze leden gestreden voor de Ooststellingwerfcup 🏆
Hieronder een verslag van de Rietvoorn:

Oldeberkoop – Zaterdag werd er door de 5 aangesloten Visverenigingen uit de Gemeente Ooststellingwerf om de Jaarlijkse Cup gevist. De organisatie van dit jaar was in handen van het Bestuur van Hengelsportvereniging de Rietvoorn uit Oldeberkoop. Er werd door ruim 24 sportvissers gestreden aan de boorden van de Tjonger, nabij de Brug aan de Oldeberkoperweg.

Jan Rozenberg van de Kleine Dobber uit Donkerbroek takelde op het kopstek nummer 1 de meeste vis uit het water. Op ruime afstand eindigden Peter Dijkstra en Robin de Jong van Hsv De Reâfin Appelscha het werd een 2e en 3e plaats.
Om 7.00 uur werd het start signaal gegeven door voorzitter Jan Moes en konden de deelnemers de strijd met elkaar aangaan. De weersomstandigheden waren bar en boos, harde wind met windkracht 6 en slagregens waren de elementen waar tegen de vissers zich moesten wapenen.

De vangsten waren over de linie niet groots, maar het geduld hiervoor werd voor de deelnemers beloond met een gehaktbal van Janneke Oosterkamp. Bij de Pannenkoekboerderij in Berkoop werden de prijzen van 2019 uitgereikt door Wethouder Fimke Hielkema en wedstrijdleiders Marten de Vries en Jan Vermeeren. Wethouder Hielkema maakt zich er zelf dan ook sterk voor om jaarlijks de aanvragen te honoreren om bij de Kampioenschappen Senioren en ook volgende week bij de jeugd aanwezig te kunnen zijn.

De uitslag met bijbehorende Bekers is als volgt: 1. Jan Rozenberg, Donkerbroek 2. Peter Dijkstra 🥈 Hsv De Reâfin Appelscha 3. Robin de Jong 🥉Hsv De Reâfin Appelscha
4. Jurjen van Dijk, Oldeberkoop 5. Jan Willem van der Molen, Donkerbroek 6. Karel Popken, Hsv De Reâfin Appelscha 7. Anne Bethlehem, Makkinga 8. Berend Joustra, Donkerbroek 9. Leon Visscher, Oosterwolde 10 Albert de Vries, Oldeberkoop

Top gedaan heren‼️‼️‼️