Jeugdviswedstrijden Appelscha 2015

Appelscha: Onder ideale weersomstandigheden werden de Jeugdviswedstrijden 2015 van HSV de Reâfin afgelopen donderdag afgesloten.

Totaal hebben 17 kinderen meegedaan aan deze wedstrijden ,het geen volgens voorzitter Alle Bergsma wat minder was dan andere jaren . Een paar kinderen konden deze laatste wedstrijd niet meedoen vanwege een geplande schoolkamp. En de schoolvakantie zat er tussen. Op 7 mei werd de eerste wedstrijd gehouden. De tweede was op 21 mei De plaats waar wed gevist, was vanaf het  brugje school Appelscha boven richting Smilde.

Het was koud ,maar droog. Er werd beide avonden hard gestreden. Maar wat later bleek was er een topper. Van na tiek aangemoedigd door zijn  moeder, kon het ei geluk ook niet mis gaan voor Mark Kersten. De prijzen werden beide avonden uitgereikt door ons ere lid Jan Tingen. En de bekers door de voorzitter Alle Bergsma. De uitslag van de eerste wedstrijd was als volgt:

1.Mark Kersten,326 cm gevangen vis.

2.Jelmer Tiemens , 61 cm

3.Ilse Heys 55,5, cm

4.Jesse Kooistra, 46 cm

5.Roy de Jong,39 cm.

6.Robert Jan Tol, 23 cm

7.Corne Tingen, 19 cm

8Roy Zijlstra, 17,5 cm

9.Rik Flapper, 17 cm

De uitslag van de tweede wedstrijd was als volgt:

1.Corne Tingen, 114 cm.

2.Ilse Heys, 58 cm

3.Siebe Jansen, 50,5 cm

4.Mark kersten, 42,5 cm

5.Roy de Jong, 30,5 cm

6.Roy Zijlstra, 21,5 cm

7.Donny Polpe, 12 cm

Beide wedstrijden waren leuke prijzen te winnen. Zo kon men kiezen uit vishengels, schepnetten, leefnetten, viskoffers en standers.

De 5 beste vissertjes doen mee aan het Jeugdkampioenschap van Ooststellingwerf. Deze wedstrijd wordt gehouden op zondagmorgen 28 juni en wordt dit jaar georganiseerd door HSV Ons Genoegen Oosterwolde.

En word gevist aan de stille kant Maartenskamp.

De Jeugd krijgt daar over nog een brief van ons, met de vertrektijd en waar vandaan we vertrekken.

De Vijf winnaars kregen zoals altijd ieder een beker ,waar ze erg mee in hun nopjes waren. (zie foto’s op www.regioappelscha.nl)

Op basis van totale lengte van gevangen vis doen de volgende Jeugdleden namens HSV de Reâfin mee aan de Ooststellingwerfcup:

  1. Mark Kersten ,totaal gevangen vis 368,5 cm en daarmee clubkampioen
  2. Corne Tingen, 133 cm
  3. Ilse Heys, 113,5 cm
  4. Roy de Jong, 75,5 cm
  5. Michel Tiemens, 43 cm

Hoofsponsor voor deze wedstrijden was Autobedrijf Dorenbos V.O F.

Verder moet nog vermeld worden dat traditioneel Bakkerij de Vent zorgt voor een lekkere koek tijdens de wedstrijden.

We willen deze mensen daar voor hartelijk bedanken, namens alle kinderen.

Tenslotte heeft iedere deelnemer nog een snoertje meegekregen als aandenken van het meedoen aan deze wedstrijden. Mede dankzij sponsoring was dit alles mogelijk ,aldus voorzitter Alle Bergsma. Hij kan weer terugzien op een geslaagd evenement.

Visclub De Reâfin.