Jeugviswedstrijden Appelscha 2014

Voorronden jeugdwedstrijden 12 en 19 mei 2014. De eerste avond wat miezerig en koud, maar de tweede avond was het heerlijk visweer. Van welke wedstrijd? Natuurlijk de voorwedstrijden voor de jeugd, die was georganiseerd door de
HSV “de Reâfin” en de eerste vijf die de meeste vis hebben gevangen, mogen in juni meedoen aan de JeugdOoststellingwerfcup.

Er waren op de eerste wedstrijdavond 23 jongens en meisjes, de tweede avond was er eentje meer. En er werd fanatiek gevist, een vis boven water en op de wal, een gil naar de commissie, want alle vis moest eerst worden gemeten, want de lengte moest natuurlijk wel op papier, voordat de hengel weer in het water kon. En er werd ook nog goed gevangen.

Ook vaders moeders en zelfs Pake`s en Beppe`s waren erbij om hun kroost aan te moedigen, en wat hand en span diensten te doen, en natuurlijk het geven van wijze raad. (Of zou het visserslatijn zijn geweest?)
De visclub had gezorgd dat iedereen visvoer en maden kon gebruiken, ook voor de inwendige mens was niet vergeten, Bakker de Vent had voor een lekkere koek, en Poieszsupermarkt, had voor het drinken gezorgd. Autobedrijf Beijert – Dijkstra was deze avond Hoofdsponsor, want zonder sponsors en ook de actie bij de Poieszsupermarkt in het voorjaar, heeft ervoor gezorgd dat deze wedstrijden kunnen worden georganiseerd.

Toen de wedstrijd was afgelopen werd alles bij elkaar opgeteld en werden de winnaars bekend gemaakt. Zij kregen uit handen van de hoofdsponsor hun beker, maar elke deelnemer kreeg voor zijn of haar deelname een aandenken.
Nu is het weer afwachten hoe het straks in de grote wedstrijd zal gaan. Deelnemers alvast heel veel succes.

Iedereen die deze avonden weer tot een succes hebben gemaakt, willen we ook op deze plaats hartelijk dank zeggen. En graag tot volgend jaar.

Namens het bestuur en jeugdcommissie va. HSV “de Reâfin”

Eerste wedstrijd 12 mei
1 Marcel Tiemesen 71 cm.
2 Jacinda Ham 54 cm
3 Dyonne Blaauwwiekel 43 cm.
4 Koert Bruinsma 28 cm.
5 Tom Kersten 27 cm.
6 Wesley Bouma 25 cm.
7 Donnie Pope 24 cm.
8 Roy de Jong 23 cm.
9 Mark Kersten 14 cm.
10 Jelmer Tiemesen 9½cm.

Tweede wedstrijd 19 mei
1 Dyonne Blaauwwiekel 79½cm
2 Ilse Heijs 78 cm
3 Siebe Jansen 56½cm
4 Roy de Jong 38 cm
5 Rutger Jelle ter Wal 29 cm
6 Mark Kersten 22½cm
7 Tom Kersten 16 cm
8 Max Verheek 15 cm
9 Jermey van Dijk 14 cm
10 Koert Brinksma 10 cm

Uitslag over de twee wedstrijden en deelnemers aan de Ooststellingwerfcup zijn:
1 Dyonne Blaauwwiekel 122½ cm.
2 Ilse Heijs 79 cm.
3 Marcel Tiemesen 72 cm.
4 Jacinda Ham 62 cm
5 Roy de Jong 61 cm
6 Siebe Jansen 56½cm

Voor Foto’s check de site van Regio Appelscha. Met dank aan Klaas de Groot.