Ooststellingwerfcup 2012

Ooststellingwerfcup jeugd 2012, met eervolle derde plaats voor Ilse Heys De Reafin.

JeugdOost2012-01

Op 9 September organiseerde HSV De Kleine Dobber (Donkerbroek) de tiende editie, van het kampioenschap van Ooststellingwerf voor de jeugd t/m 13 jaar. Onder stralende weers omstandig heden. Met als hoofd sponsor De Rabobank de Stellingwerven. Er werd gevist van 9 tot 11 uur. Deze wedstrijd staat in het teken van de beste jeugdvisser van Ooststellingwerf.

De 5 visclubs in Ooststellingwerf hadden voor deze wedstrijd hun 5 beste vissertjes al geselecteerd in onderlinge wedstrijden. De kinderen die mee deden moesten een zwemdiploma hebben, en niet ouder zijn dan 14 jaar.

De plaats van handeling was de Opsterlandse Compagnonsvaart in het dorp . Waar alle vis clubs zich om half negen moesten melden aldaar. Om de kinderen die nog niet zo goed met de hengel om konden gaan wat te sturen was er afgesproken, om bij iedere kind een lid van hun visclub,of ouder als begeleider te plaatsen. Wat totaal geen probleem bleek, vele leden en ouders gaven zich spontaan op . De kinderen moesten natuurlijk zo veel mogelijk zelf de vis uit het water halen, alleen als het een grote vis werd aangeslagen mocht er geholpen worden. Er hadden zich in totaal 25 jeugdvissers opgegeven, dat wil zeggen van iedere visclub vijf. Er mocht met vaste stok of werphengel worden gevist.

Er werd op lengte gevist, dan kun je de gevangen vis zo snelmogelijk weer in het water terug zetten, om de vis zo min mogelijk schade toe te brengen

Vanaf half negen werden de nummers getrokken voor de stek waar ze deze morgen hun geluk konden beproeven, om negen uur werd het start schot gegeven en ging het snoer wat aan de hengels zit te water, er werd door de kinderen fanatiek gehengeld, wat bij sommige kinderen tot goede resultaten lijden. Voor De Reâfin was Ilse Heys de beste met een derde plaats (130 cm),ze was zeer in haar nopjes met haar beker. De andere deelnemers namens De Reâfin, Dionne Blauwwiekel Max Verheek Robert Jan Tol en Robin de Jong hadden leuke ere plaatsen De vangst deze morgen was goed te noemen. Er werd door meeste kinderen vis gevangen, en daar gaat het tenslotte om. Het bleef de hele morgen droog ,wat ook altijd maar weer afwachten is,als je buitengebeuren organiseert. Er werd door de vele ouders die aanwezig waren hartstochtelijk met woord en gebaar aanwijzingen gegeven, wat bij de jeugd niet altijd in goede aarde viel. Alle kinderen kregen een versnapering aan geboden. Om elf uur was het einde wedstrijd. Na wat reken werk van de organisatie, kon Wedhouder van sport zaken Sierd de Boer, die inmiddels aanwezig was de prijzen uit te reiken .De eerste vijf vissertjes kregen een beker, en de andere vijf een mediale. Het bestuur van De Kleine Dobber feliciteerde hen hier van harte mee.

Het was een zeer geslaagde vis morgen,waar een ieder het mee eens was.

Uitslag
1 Daan Kiewiet 317 cm 2 Jeroen Boonstra187 cm 3 Ilse Heys 130 cm 4 Sander de Weerd 118 cm 5 Lucas Peereboom 105 cm

Verdere foto’s:

JeugdOost2012-02 JeugdOost2012-03 JeugdOost2012-04 JeugdOost2012-05 JeugdOost2012-06 JeugdOost2012-07 JeugdOost2012-08 JeugdOost2012-09 JeugdOost2012-10