Boterdiep Bedum 06-06-2015

Aafke de Jong Schuurman op grootse wijze winnares.
Viswedstrijd De Reâfin in het Boter Diep te Bedum.

aafkedejongschuurman2

Voor de leden van De Reafin was het zaterdag 6 juni de derde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats waar het deze morgen moes gebeuren was het Boterdiep te Bedum. Zoals je ziet waren we de Fries Groningse grens over gestoken. De weersomstandig heden deze morgen waren prima, alleen de wind was wat aan de harde kant, en op kop wat wel wat vervelend was, bij het in werpen. Maar liefst 18 vissers, waar onder de dames Aafke de jong Schuurman, en zus Anita Schuurman. Eerst genoemde leverde een prima prestatie, door alle mannen te verslaan. Anita werd zestiende met en gewicht van 660 gram.( Ze was nog onder de indruk van vorige week toen zij de avondwedstrijd won.)  Dat er meer vissers mee gaan is mede te danken aan het grote, aantal leden dat de laatste jaren is bij geschreven in ons leden bestand. En daar zijn nog al wat dertigers bij, waar we als vis club heel blij mee zijn. Voor de aanwezige vissers werden de stek nummers getrokken, bij aankomst aan het viswater. Met de wind, zoals gezegd  voor ons, was het goed vertoeven aan het viswater deze morgen. Nadat een ieder bij aankomst zijn plaats nummer, aan de waterkant had gevonden, kon een ieder zijn snoer aan zijn hengel knopen, ( of de topjes die de meesten al klaar hebben op de hengels plaatsen) en het te water laten. De vis was ons goed gezind deze morgen een ieder ving vis, de een wat meer dan een ander. Topper deze morgen was zoals gezegd, Aafke de Jong schuurman met een gewicht van 3540 gram. Op de voet gevolgd door Wietse Hoogeveen die met 3490 gram tweede werd, daar achter zaten op eerbiedige afstand Frans de Boer en Peter Dijkstra met 2820 gram en 2340 gram. Waarmee Aafke de spanning  in de competitie weer heel spannend heeft gemaakt.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 28 kilo deze morgen, moesten we het doen. Wat geen goed resultaat is met 18 vissers. Nadat de prijzen waren uitgereikt, zijn we huiswaarts gegaan.

De gelukkigen winnaars deze morgen waren:

1 Aafke de Jong Schuurman 3540 gr 2  W Hoogeveen 3490 gr 3 F de Boer 2820 gr 4 P Dijkstra 2430 gr 5 A Bergsma 2320 gr 6  F Kamphuis 2160 gr 7  C Hoogeveen 1840 gr 8  S Drenth 1260 gr 9  TJ Dijkstra 1160 gr 10  J Tingen 900   gr Allemaal gefeliciteerd namens.

Visclub De Reafin Appelscha