Giethoorn 03-10-2015

Frans de Boer zomer kampioen 2015

David Eizinga de beste in Giethoorn

davideizinga

Voor de leden van de Reâfin was het zaterdag 3 Oktober de laatste wedstrijd van de zomercompetitie.
Alles werd klaar gemaakt voor een morgen vissen. Plaats van handeling het Giethoorns kanaal.

Het weer deze morgen, was voor oktober begrippen prima. Bij ons vertrek om half zeven vanaf de parkeerplaats bij het Info centrum Appelscha. Een beetje grond mist, maar dat was snel opgetrokken. Van de 22 aanwezige vissers en visters, waaronder natuurlijk alle toppers. De nummertjes werden getrokken, op de plaats waar het moest gebeuren, aan het water in Giethoorn. Nadat ieder plaats had genomen achter zijn hengel, kon de strijd beginnen. Want de strijd om de tweede en derde was nog niet beslist, de eerste plaats, wie de zomerkampioen 2014 zou worden was vorige maand september al beslist in het voordeel van Frans de Boer. Hij deed het van daag rustig aan en werd zesde met 2400 gram.
Dus moest er nog wel gestreden worden om de dag zege, en plaatsen twee en drie in het eindklassement, deze morgen. En dat er strijd is geleverd blijkt wel uit de uitslagen, alles lag vrij dicht bij elkaar in gewicht. Maar aan het einde van de morgen was David Eizinga de sterkste met een gewicht van 3240 gram bleef hij Alle Bergsma 100 gram voor die dus tweede werd met 3140 gram.
Met Peter Dijkstra die daar weer 30 gram achter zat, werd derde met 3110 gram. Vierde en vijfde werden Aafke de Jong Schuurman 2910 gram en Jaap Dijkstra 2780 gram.

De vis was zeer actief deze morgen, al waren het niet zulke dikke vissen. Maar dat is in Giethoorns kanaal, over het algemeen wel bekend. Al waren er toch wel een paar vissers, die een enkele brasem boven water haalde. De rest moest het doen met platers en voorn en baars.
Maar alle vissers en visters vingen deze morgen vis en daar gaat het om.
Het meeste gewicht in een wedstrijd was dit jaar ook voor Frans de Boer, met een gewicht van goed 9 kilo.

Eenieder was wel tevreden over de plaats die we deze dag hadden uitgekozen. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 42 kilo moesten we het deze morgen doen, wat wel wat meer had mogen zijn voor 22 vissers.
De prijzen werden deze morgen in Bar Café Le Coq onder genot van een heerlijk bord snert en twee consumpties ( aangeboden door de vis club) uitgereikt aan de gelukkigen winnaars.

DAG UITSLAG

1 David Eizinga 3240 gr 2 A Bergsma 3140 gr 3 P Dijkstra 3110 gr 4 Mevr A de Jong Schuurman 2910 gr 5 TJ Dijkstra 2780 gr 6 F de Boer 2400 gr 7 K Hofstra 2380 gr 8 S Drenth 2370 gr 9 E Bijlsma 2140 gr 10 C Hoogeveen 2120 gr

Voor de totaaluitslagen zomercompetitie check onze website: https://www.hsvdereafin.nl/uitslagen