Helomavaart 07-06-14

Eelke Bijlsma Hengelde het beste aan de Helomavaart

Eelke Bijsma

Voor de leden van De Reafin was het zaterdag 7 juni de derde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats waar we deze morgen onze kunsten moesten vertonen was de Helomavaart bij Munnekeburen. De weersomstandig heden deze morgen waren prima, alleen de wind was wat aan de harde kant. Maar dat was niet erg omdat het wat drukkend warm was. En het blies de veen vliegjes weg die het op ons hadden voorzien. Maar liefst 18 vissers, waar onder een dame Aafke de jong Schuurman, zus Anita Schuurman was afwezig. Eerst genoemde leverde geen goede prestatie ze werd zeventiende met en gewicht van 660 gram. Wat onder haar doen is, volgende keer weer beter.

Dat er meer vissers mee gaan is mede te danken aan het grote, aantal leden dat de laatste jaren is bij geschreven in ons leden bestand. En daar zijn nog al wat dertigers bij, waar we als visclub heel blij mee zijn. Voor de aanwezige vissers werden de stek nummers getrokken bij aankomst aan het viswater. Met de wind scheef voor ons, was het goed vertoeven aan het viswater deze morgen. Nadat een ieder bij aankomst zijn plaatsje aan de waterkant had gevonden, kon een ieder zijn snoer aan zijn hengel knopen, ( of de topjes die de meesten al klaar hebben op de hengels plaatsen) en het te water laten. De vis was ons goed gezind deze morgen een ieder ving vis, de een wat meer dan een ander.

Topper deze morgen was Eelke Bijlsma met 3200gram. Op de voet gevolgd door Peter Dijkstra die met 3120 gram tweede werd, derde werd daar weer vlak achter met 2680 gram Frans de Boer. Daar achter zat op eerbiedige afstand Stevan de Jong met 2200 gram. Waarmee Eelke de spanning in de competitie weer heel spannend heeft gemaakt. Na 11 uur was het gedaan met het vangen, de boten voeren je haast over de hengel heen.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 28 kilo deze morgen, moesten we het doen. Wat geen goed resultaat is met 18 vissers. De prijzen werden deze morgen uitgereikt aan het water. De gelukkigen winnaars deze morgen waren.

1 E Bijlsma 3200 gr 2 P Dijkstra 3120 gr 3 F de Boer 2680 gr 4 S de Jong 2200 gr 5 A Bergsma 1900 gr 6 TJ Dijkstra 1420 gr 7 J Tingen 1240 gr 8 A de Jong 1190 gr 9 J Krauwinkel 1160 gr 10 W Hoogeveen 1140 gr

Allemaal gefeliciteerd!