Koppelwedstrijd 20-08-2016

David Eizinga en Jaap Dijkstra winnaars koppelwedstrijd

Voor de leden van de Reâfin was het zaterdag 20 Augustus voor de achtste keer een koppelwedstrijd uitgeschreven.

Plaats waar het moest gebeuren, was de Arembergergracht in Belt Schut Sloot. Een prachtig gebied tussen Giethoorn en Zwartsluis, in de weerribben.

Onder goede weersomstandigheden, vertrokken 15 koppels, goed gemutst, richting Belt Schut. Voor de aanwezige koppels werden de plaats nummertjes getrokken aan het water al daar. Want men moest tenslotte weten op wat voor stek ze moesten plaats nemen. Frans en Melle waren al vooruit gereden om de plaatsnummers langs het water te plaatsen.

Het was de bedoeling dat ieder wedstrijd lid een maatje opzocht die niet aan onze zomerwedstrijden deel nam. Dat dat wel aardig gelukt is was te zien aan de vele nieuwe gezichten deze morgen. Toen een ieder bij aankomst zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn hengel of werphengel klaar maken voor de vangst van deze morgen. Er was afgesproken dat de koppels niet verder dan 3meter uit elkaar mogen zitten.

Met een flauw zonnetje recht voor ons, en de wind in de rug, was het deze morgen goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed gezind, al waren het wel veel kleintjes. Alleen David Eizinga en Jaap Dijkstra pakten enkele brasems wat in de eind uitslag met 5060 gr hun de eerste prijs opleverde. Sietse Drenth en Henk Visser bleven met 3040 gr nog het dichts bij hen in de buurt, ze werden tweede. Seerd de Jong  en Henk Dijkstra werden derde met 1400 gr, direct gevolgd door Harm Posthumus en Jan Tingen met 1340 gr op de vierde plaats

koppelwedstrijd2016
De winaars: David Eizinga en Jaap Dijkstra

Dat de een wat meer dan de ander vangt ligt natuurlijk ergens aan, verkeerde wind, een te korte hengel, geen goede maat, of het voer was niet goed.

Maar een ieder was tevreden over de plaats en organisatie deze morgen.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 22 kilo moesten we het doen deze morgen. (Een mooi resultaat) Maar daar ging het ook niet om, je moest het zien als een gezellige familie vis morgen. En daarin zijn we geslaagd.

De prijzen werden middags uitgereikt op het terras bij cafe Le Coq aan de Boerestreek waar de vis club alle koppels twee consumpties aanbood. De gelukkige winnaars deze morgen waren alle koppels, want iedereen kreeg een prijsje, in de vorm van een vlees bon die ze kunnen verzilveren bij keurslager Jan Nicolai in Appelscha.

Deelnemers  Koppelwedstrijd op29 augustus op20  aug 2016
Water Bel-Schut-Sloot  Gew Plaats
 Melle en  Frans 1240 6
Wietse en Douwe 840 13
Jaap en David 5060 1
Robin en Steven 830 12
Antonie en Gjalt 880 10
Seerd en Henk D 1400 3
Harm  en Jan 1340 4
Anita en Aafke 1040 9
Appie en Kees 1260 5
 Rene en Alliese 880 10
Karel en  Gerrit 1130 8
 Sietse  en Henk V 3040 2
Eelke  en Minke 1200 7

Visclub De Reâfin  Appelscha