Koppelwedstrijd 23-08-14

Geslaagde koppelwedstrijd De Reâfin met als winnaars:

ANTONIE DORENBOS EN GJALT DE HAAN.

 

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 23 Augustus voor de achtste keer een koppelwedstrijd uitgeschreven. Plaats van handeling het Smildevaart bij Havelte. Het weer was deze morgen wisselvallig. Zon en regen wisselden elkaar deze morgen wat af. Er hadden zich deze morgen, 20 koppels aangemeld. Waaronder drie vrouwelijke. Na een ieder een hartelijk welkom te hebben geheten, en wat tekst en uileg. Ging het richting Havelte.

Voor de aanwezige koppels werden daar de nummertje getrokken, want men moest tenslotte weten op wat voor stek ze moesten plaats nemen. Dus waren Melle en Frans al vooruit gereden om de plaatsnummers langs het water te plaatsen. Het was de bedoeling dat ieder wedstrijd lid een maatje opzocht die niet aan de zomerwedstrijd vissen deel nam. Dat dat wel aardig gelukt is was te zien aan de vele nieuwe gezichten deze morgen. Toen een ieder bij aankomst zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn hengel klaar maken voor vangst. Wat soms veel voeten in de aarde met zich mee bracht, want en waren vissers bij die meenden dat er met (een) hengel gevist moest worden. En dat je elkaar af moest lossen om het half uur. Maar na wat uitleg, waren ze er gouw achter dat ze naast elkaar moesten zitten.

Met een flauw zonnetje achter ons, en de wind op kop was het deze morgen goed toefen. Al moesten we om elf uur wel een flinke regen bui trotseren .De vis was niet voor iedereen goed gezind, de een ving wat meer dan de ander. Maar dat was volgens de kenners het gevolg van het vele water wat er in de voorbije dagen was gevallen.

Onze vrouwelijke koppels Anita Schuurman en Alice de Jong en Aafke de Jong en zoon Robin en Monique Mos en Benniej waren deze morgen niet te vreden met hun vangst (660 gr 640 gr en 420 gr), allen hadden ze wel wat meer gewicht op de schaal willen zien. Dikke brasems werden er niet gevangen.

Het winnende koppel Antonie en Gjalt waren met een gewicht van 2500 gr de winnaars deze morgen. Tweede werden Joop Krauwwinkel en Nick Dyst met 1680 gr op de voet gevolgd door Wietse Hooogeveen en Douwe de Vries met1660 gr. nr te water gelatten.t zachte m een schilpad aan de haak te slaan,deze gast is natuurlijk met zachtehaMaar een ieder was zeer attent over de plaats en organisatie van deze vismorgen . Daarom zetten we deze dag volgen jaar weer op de vis kalender . Alleen dan aan een ander water waar we wat meer vis vangen. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 18 kilo deze morgen, wat niet een goed resultaat is, maar daar ging het ook niet om, je moest het zien als een gezellige vis morgen. En daarin zijn we geslaagd

De prijzen werden deze morgen uitgereikt in Cafe Le Coq , waar een ieder nog twee consumpties van de vis club kreeg aangeboden . De gelukkige winnaars deze morgen waren alle koppels,want iedereen kreeg een prijsje.

 

Deelnemers Koppelwedstrijd op 23 augustus  Water Smildevaart
Voornaam Naam Gewicht Plaats
Eelke en Vincent 1440 5
Wietse en Douwe 1660 3
Jaap en David 1040 8
Peter en Henk D 1300 7
Frans en Melle 1450 4
Seerd en Henk 1380 6
Aafke en Robin 660 10
Anita en Allise 640 11
Harm en Jan 440 15
Stevan en Rene 500 14
Wolter en Dennes 0 17
Appie en Kees J 0 18
Kees H en Michel 540 12
Joop en Nick 1680 2
Feye en Jan 520 13
Monique en Bennie 0 16
Rinus en Martijn 720 9
Antonie en Gjalt 2500 1