Oldeboarn 04-08-2012

Seerd de Jong viste het beste in Oldeboorn
seerddejong

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 4 augustus de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie. Het vis materiaal werd weer bij elkaar gezocht voor een prachtige vis morgen. Plaats van handeling deze morgen was de Boorn in Oldeboarn. Het weer was ons deze morgen goed gezind, bij ons vertrek om half vijf van onze verzamelplaats bij het info centrum.

Voor de 22 aanwezige vissers, (wat een leuk aantal is in vakantie tijd) werden de nummertje getrokken op de vis plaats aldaar. Het koppel Alle Bergsma en Peter Dijkstra waren daarvoor al vooruit gereden, om de plaatsnummers langs het water te plaatsen Toen een ieder bij aankomst om half zes zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen, omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan. Met het zonnetje en wind op kop was het deze morgen goed toefen. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat meer dan de ander. Een van die mensen was Seerd de Jong , hij had er net een week van de vakantie opzitten ,( hij had het s,morgens bij vertrek al gezegd ik ben verschrikkelijk scherp, en uitgerust van morgen) die deze morgen de meeste vis boven water haalde. Met een gewicht van 5600 gram,werd hij eerste deze morgen, waarmee hij de toppers in de competitie ruim voor bleef. Frans de Boer werd met 3480 gram tweede en bleef het dichts bij Seerd in de buurt. Steven de Jong ons jeugd lid werd derde met 3240 gram. Maar er werd door alle vissers en visters vis gevangen,en daar gaat het tenslotte om. Om tien uur begonnen de boten te varen en was het met bijten gedaan, de boten voeren haast over je hengel heen. ( gepaste snelheid was er niet bij) Maar een ieder was tevreden over de plaats waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald. De wedstrijd werd om 11 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 48 kilo moesten we het doen deze morgen. De prijzen werden uitgereikt in Cafe Bar Le Coq ,de gelukkigen winnaars deze morgen waren.

1 S de Jong 5600 gr 2 F de Boer 3480 gr 3 S de Jong 3240 gr 4 P Dijkstra 3220 gr 5 W Hoogeveen 2380 gr 6 H Seidel 2000 gr 7 A de Jong 1980 gr 8 J Hoogeveen 1800 gr 9 G Hoogeveen 1760 gr 10 K Popken 1740 gr.

Visclub De Reafin Appelscha