Oldeboarn 06-08-16

Eelke Bijlsma hengelde het beste in Oldeboarn

Eelke Bijsma

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 6 augustus de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats van handeling deze morgen was de Boarn in Oldeboarn. Het weer was deze morgen prima, een beetje wind scheef achter ons en een lekker zonnetje  in de loop van de morgen. Bij ons vertrek om half zes van onze verzamelplaats bij het info centrum was het een klein beetje grond mist. Maar dat trok snel weg.

Voor de 16 aanwezige vissers, (wat een leuk aantal is in vakantie tijd) werden de nummertje getrokken op de vis plaats aldaar. Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen. Omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan. Het was deze morgen,( zoal gezegd) goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed gezind, Al waren de verschillen in gewicht niet  groot deze morgen. Een van die mensen die wat meer uit het water viste, was Eelke Bijsma ons oud bestuurslid  met 5080 gr.  ( s, morgens bij vertrek had hij al gezegd ik ben verschrikkelijk scherp, en uitgerust deze morgen) die deze morgen de meeste vis boven water haalde. Met een gewicht van 4520 gr bleef Kees Hofstra deze morgen het dichts bij hem inde buurt. Alle Bergsma werd met 3840 gram derde op eerbiedige afstand. Seerd de Jong net terug van vakantie van rond hous werd met 3440 gram vierde. Maar er werd door alle vissers vis gevangen, en daar gaat het ten slotte om.

Om 11 uur begon de zon wat veller te schijnen en was het met bijten gedaan. Maar een ieder was tevreden over de plaats waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 40 kilo moesten we het doen deze morgen.

De prijzen werden uitgereikt aan het water in Oldeboarn. De andere gelukkigen winnaars deze morgen waren:

1 E Bijlsma 5080 gr 2 K Hofstra 4520 gr 3 A Bergsma 3840 gr 4 S de Jong 3440 gr 5 M de Boer 3240 gr P Dijkstra 3240 gr A de jong 3240 gr ( Alle drie gelijk) 8 J Tingen 1840 gr  9 S Drenth 1820 gr 10  TJ Dijkstra 1700 gr