Oldeboorn 01-08-15

Frans de Boer hengelde het beste in Oldeboorn

fransdeboer3

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 1 augustus de vijfde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats van handeling deze morgen was de Boorn in Oldeboorn. Het weer was deze morgen prima, beetje wind op kop en een lekker zonnetje voor ons. Bij ons vertrek om half zes van onze verzamelplaats bij het info centrum was het een klein beetje grond mist. Maar dat trok snel weg.

Voor de 17 aanwezige vissers, (wat een leuk aantal is in vakantie tijd) werden de nummertje getrokken op de vis plaats aldaar. Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen. Omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan. Het was deze morgen goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed gezind, Al waren de verschillen in gewicht wel groot deze morgen. Een van die mensen die wat meer uit het water viste, was onze veder man Frans de boer met 9110 gr. Hij had er net twee weken vakantie opzitten. ( s, morgens bij vertrek had hij al gezegd ik ben verschrikkelijk scherp, en uitgerust deze morgen) die deze morgen de meeste vis boven water haalde. Met een gewicht van 5840 gr bleef Alle Bergsma deze morgen het dichts bij hem inde buurt. Peter Dijkstra werd met 5700 gram derde op eerbiedige afstand. Feye Kamphuis net terug van vakantie van Port holandia werd met 3580 gram vierde. Maar er werd door alle vissers vis gevangen, en daar gaat het ten slotte om.

Om elf uur begon de zon wat voller te schijnen en was het met bijten gedaan. Maar een ieder was tevreden over de plaats waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 35 kilo moesten we het doen deze morgen.
De prijzen werden uitgereikt aan het water in Olderboorn. De andere gelukkigen winnaars deze morgen waren:

1 F de Boer 3880 gr 2 A Bergsma 5840 gr 3 P Dijkstra 5700 gr 4 F Kamphuis 3580 gr 5 D Eizinga 3100 gr 6S Drenth 2500 gr 7 TJ Dijkstra 2180 gr 8 J Tingen 1660 gr 9 A de Jong 1360 gr 10 Mevr A Schuurman 1420 gr