Oldelamer 01-04-2017

En dan is het alweer zover de allereerste wedstrijd van de zomercompetitie!
Dankzij Alle en Frans die extra vroeg op pad gaan om de plaatsen gereed te maken kregen wij vanmorgen deze schitterende plaatjes!!
Er zijn vanmorgen 19 vissers die gaan proberen om de winst naar hun toe te halen Veel succes dames en heren


De uitslag van de eerste wedstrijd van de zomercompetitie is een feit
Onze huisfotograaf heeft weer mooie plaatjes geschoten het vissen ging iets minder Alle bedankt voor de foto’s

Drenth Hengelde het best in Oldelamer!
Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 1 April de eerste wedstrijd van de zomercompetitie. De foedralen met hengels werd weer in de auto,s geladen voor een morgen dobberen. Plaats waar het deze morgen moest gebeuren was bij de Tjonger in Oldelamer. Het weer deze morgen, bij ons vertrek om half 7 vanaf de parkeerplaats bij het Informatie centrum was goed, een voorbode voor een zonnige vis morgen.

Ook de 19 aanwezige vissers, inclusief de dames Aafke de Jong die zesde werd met 5080 gr.( En 20 maart jongstleden is toegetreden tot het bestuur waar we haar veel sterkte toewensen) Haar zus Anita Schuurman werd tiende met 3900 gr. En dat ze hun mannetje staan ,blijkt wel uit de totaal uitslag.

Op de vis locatie in Olderlamer werden de stek nummers getrokken. Toen een ieder zijn stek nummer had gevonden, kon het gewenste snoer en dobber, aan zijn/haar hengel, of werphengel bevestigd worden, en het te water laten. Met de wind in de rug, en de zon voor ons, en af en toe een lekker briesje werd het een prettige vismorgen. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat meer dan de ander. Een van die mensen was Sietse Drenth die 7740 gr boven water haalde waar hij eerste mee werd, met vlak achter hem Peter Dijkstra die met een gewicht van 7200 gr, deze morgen het dichts bij hem in de beurt bleef, Frans de Boer werd op eerbiedige afstand derde met 6220 gr, Antonie Doornbos werd vierde vlak achter Frans met 6210 gr. Maar er werd wel door alle vissers vis gevangen.

Een ieder was deze morgen toch wel tevreden met hun vangst, al hadden enkele vissers toch wel graag een paar dikke brasem meer willen vangen. Maar dat bewaren ze maar voor een volgende keer. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 75 kilo werd deze zonnige vis morgen afgesloten. De prijzen werden deze morgen uitgereikt, aan het viswater.