Ossenzijl 03-05-14

Frans de Boer hengelde het beste in Ossenzijl

Anita Schuurman

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 4 mei de tweede wedstrijd van de zomercompetitie. De foedraal met hengels werd weer in de auto,s geladen voor een morgen vissen. Plaats waar het deze morgen moest gebeuren was het kanaal Ossenzijl Steenwijk.

Het weer deze morgen, bij ons vertrek om zes uur vanaf de parkeerplaats bij het Informatie centrum was goed, een voorbode voor een zonnige vis morgen. Voor de 19 aanwezige vissers, inclusief de dames Aafke de Jong Schuurman die twaalfde werd met 840 gram en Anita Schuurman die negende werd met 1040 gr. Waar we als bestuur ontzettend blij mee zijn, dat de dames zich telkens weer melden om zich te willen meten met hun manlijke opponenten. Op de vis locatie in Ossenzijl werden de stek nummers getrokken. Toen een ieder zijn steknummer, in zijn plaats nummer had omgezet, kon een ieder zijn gewenste snoer en dobber, aan zijn hengel of werphengel bevestigen, en het te water laten. Met de wind in de rug, en de zon voor ons, en af en toe een lekker briesje werd het een prettige vismorgen. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat meer dan de ander. Een van die mensen was Frans de Boer die met een gewicht van 2750 gr,deze morgen de beste bleek te zijn, al bleef Seerd de jong met 2740 gr bijzonder dicht bij hem in de buurt waar hij tweede mee werd. En Peter Dijkstra met2380 gr en Feye Kamphuis die 2360 gr, bleven op gepaste afstand drie en vier. Vijfde werd Kees Hofstra, hij had 1560 gr. Maar er werd wel door alle vissers vis gevangen. Een ieder was deze morgen toch wel tevreden met hun vangst, al hadden enkele toppers toch graag een paar dikke brasem meer willen vangen. Maar dat bewaren ze maar voor een volgende keer. nr te water gelatten.t zachte m een schilpad aan de haak te slaan,deze gast is natuurlijk met zachtehands De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 35 kilo werd deze zonnige vis morgen afgesloten. De prijzen werden deze morgen uitgereikt, aan het viswater, de eerste tien winnaars deze morgen waren.

 

1 F de Boer 2750 gr   2 S de Jong 2740 gr  3 P Dijkstra 2380 gr  4 F Kamphuis 2360 gr  5 K Hofstra 1560 gr  6 S Drenth 1540 gr  7 A Bergsma 1320 gr  8 A de Jong 1260 gr  9 A Schuurman 1040 gr  10 TJ Dijkstra 980 gr.