Ossenzijl 04-04-2015

Ere lid Jan Tingen eerste in Ossenzijl

jantingen

Voor de Vissers van de Reafin was het  zaterdag 4 april de eerste wedstrijd van de zomercompetitie 2015. De visspullen werden weer bij elkaar gezocht voor een seizoen hengelen. Plaats van handeling deze morgen was het kanaal in het natuurgebied bij Ossenzijl.

De  weergoden  waren  ons  goed gezind deze morgen, naar al dat geweld van de afgelopen week. Een lekker briesje wind was ons deel, maar wel in de rug. Maar voor de 16 aanwezige vissers (waaronder 2 dames Aafke de jong Schuurman en zus Anita Schuurman) was het motto de  eerste  klap is een daalder waard. En er werd ook al gesproken hoe we de kampioen van vorig jaar een pootje konden lichten.

En dat zou aan het einde van de vismorgen ook zo zijn, onze kampioen Peter Dijkstra eindigde deze morgen, met de hakken over de sloot als tiende. Maar zijn reactie was jongens de prijzen worden aan het eind van het seizoen uitgereikt.

In Ossenzijl aan het viswater werden de stek nummers getrokken. Alle en Frans, waren zo als altijd vooruit gereden om het parkoers al daar gereed te maken. Toen een ieder bij aankomst zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn hengel met dobber en snoer te water laten.

Het stroomde licht, maar de vis liet zich op deze zomerwedstrijd redelijk goed vangen.( al waren het over het algemeen veel kleintjes) Er werd dan ook door alle vissers vis gevangen.

Twee personen sprongen er deze morgen, een beetje boven uit. Een er van was Jan Tingen die met 3360 gram eerste werd. (hij Pakte als enige een brasem. De andere visser was Frans de Boer met 3120 gram, die Jan vlak op de hielen zat. Al moet gezegd worden dat Sietse Drenth met 1920 gram, dicht bij hun in de buurt bleef.

Er werden deze morgen ook nog twee snoeken gevangen, de gelukkigen waren Aafke de Jong Schuurman en David Eizinga. Jammer voor hen was dat deze niet mee tellen in het eind gewicht.

Maar dat de een wat meer dan de ander vangt, is een gegeven in de vissport. De een te korte stok, de ander verkeerd voer, en ga zo maar door. Maar een ieder was wel tevreden deze morgen.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 31 kilo moesten we het doen. De prijzen werden aan het water uitgereikt .

De eerste tien gelukkigen winnaars deze morgen waren:

 1 J Tingen 3360 gr  

2 F de Boer 3120 gr  

3 S Drenth 1920 gr

4 A de Jong 1560gr

5 A Dorenbos 1460 gr

6F Kamphuis 1440 gr

7A Bergsma 1420 gr

8 S de Jong 1410 gr

9 K Hofstra 1370 gr

10 P Dijkstra 1220 gr

Visclub De Reâfin Appelscha.