Ossenzijl 06-04-2013

Frans de Boer eerste in Ossenzijl
MEDION DIGITAL CAMERA

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 6 april de eerste wedstrijd van de zomercompetitie 2013. De foedraals met hengels werd weer bij elkaar gezocht voor een seizoen vissen.
Plaats van handeling deze morgen was het kanaal bij Ossenzijl.

De weergoden waren ons niet goed gezind deze morgen, een gure oosten wind was ons deel, maar wel in de rug.
Maar voor de 17 aanwezige vissers( waaronder 2 dames) was het motto de eerste klap is een daalder waard. En er werd ook al gesproken hoe we de kampioen van vorig jaar een pootje konden lichten.
En dat zou aan het einde van de vismorgen ook zo zijn, onze kampioen Karel Popken eindigde deze morgen niet bij de eerste tien maar zijn reactie was: -Jongens de prijzen worden aan het eind van het seizoen uitgereikt-.

In Ossenzijl aan het viswater werden de stek nummers getrokken. Alle en Frans, waren vooruit gereden om de nummers langs het water te plaatsten. Toen een ieder bij aankomst zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn hengel met dobber en snoer te water laten.
Er waren ook een paar vissers die overgestapt waren op de feder, wat aan het einde van de vis morgen, voor een een goede keuze bleek te zijn.
Het stroomde licht, maar de vis lied zich op deze koude morgen niet gemakkelijk vangen. Er werd dan ook niet door alle vissers vis gevangen.

Twee personen sprongen er deze morgen,een beetje boven uit. Een er van was de feder visser Frans de Boer die met 2100 gram die eerste werd. De andere visser was Feye Kamphuis met 1140 gram. Al moet gezegd worden dat Peter Dijkstra met 1070 gram en Eelke Bijlsma 1010 Gram, dicht in hun buurt bleven.
Maar dat de een wat meer dan de ander vangt,is een gegeven in de vissport. De een te korte stok, de ander verkeerd voer, en ga zo maar door. Maar een ieder was wel tevreden over de plaats die we hadden aangedaan. Al hadden ze wel een wat beter resultaat gezien.
De wedstrijd werd om 12 uur beeindigd en de vis werd gewogen, met een gewicht van 8 kilo totaal moesten we het doen.
De prijzen werden naar terugkeer in Appelscha uitgereikt in Cafe Hulst.

De gelukkigen winnaars:
1 F de Boer 2100 gr 2F Kamphuis 1140 gr 3 P Dijkstra 1070 gr 4 E Bijlsma 1010 gr 5 Mevr A de Jong 780 gr
6 A de Jong 760 gr 7 S de Jong 460 gr.

Visclub De Reafin Appelscha