Oude Schouw 03-09-16

Peter Dijkstra de beste hengelaar in Oude Schouw

peterdijkstra3

Voor de leden van de Reafin was het  zaterdag 3 September  de zesde wedstrijd van de zomercompetitie. De vis spullen werden  weer bij elkaar gezocht voor wat later bleek een prachtige vis morgen. Plaats van handeling  het Prinsesmargriet kanaal bij Oude Schouw.

De weers omstandigheden waren deze morgen prima , bij ons vertrek om half zes naar Spannenburg, van af onze verzamelplaats bij het INFO centrum achter cafe Le Coq. Voor de 20  aanwezige vissers en visters, werden de plaats nummers getrokken  aan het Prinsesmagriet kanaal. Appie de Jong en Gerrit Gerrits trokken kop en eind stek, wat aan het einde van de morgen de derde en de tiende plaats opleverde. Volgens de kenners zit daar altijd de meeste vis. Wat deze morgen dus gedeeltelijk uit kwam, al zat Appie de Jong met 4120 gram er deze morgen wel dicht bij . Alle en Frans waren zo als altijd, vooruit gesneld om de nummers langs het water te plaatsen.  Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn plaats nummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen, omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan. Met het zonnetje op kop en wind in de rug,  was het deze morgen goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed  gezind, de een ving wat dikkere vis  dan de ander Er werden deze morgen nog al wat dikke brasems gevangen. Een van die mensen was Feye Kamphuis met een brasem van 2 kilo, hij dacht eerst dat er een boot aan vast zat. Maar Peter Dijkstra bleek aan het einde de langste adem te hebben, met een gewicht van 5220 het gram ,waar hij eerste mee werd, met vlak achter hem zoals al de hele zomer competitie  Frans de Boer met 4220 gram,( of het is anders om). Het zijn de twee beste visser van onze club. Derde werd zoals al gezegd Appie de Jong met Jan Tingen 3820 gram en Aafke de jong Schuurman met 3700 gram vierde en vijfde werden. Wat voor Aafke tussen al dat mannelijk geweld een prima uitslag is. Met deze resultaten is spanning in de competitie weer aardig  terug. Er werd door alle vissers en visters  vis gevangen,en daar gaat het tenslotte om. nr te water gelatten.t zachte m een schilpad aan de haak te slaan,deze gast is natuurlijk met zachtehands  Een ieder was tevreden, waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 45 kilo moesten we het doen deze morgen, wat een goed resultaat is.  De eerste 10 prijzen werden aan het water, aan de gelukkige winnaars van deze vismorgen uitgereikt.

 

1P Dijkstra 5220 gr  2 F de Boer 4220 gr  3A de Jong 4180  4 J Tingen 3820 gr 5  Mevr Aafke de Jong Schuurman 3700 gr  6 M de Boer 2980 gr 7 E Bijlsma 2840 gr  8 TJ Dijkstra 2160 gr   9 F Kamphuis 2000 gr  10 G Gerrits 1980 gr.