Scheerwolde 07-05-16

Frans de Boer hengelde het beste in Scheerwolde,

met op eervolle tweede plaats onze dame Aafke de jong Schuurman

aafkedejongschuurman2

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 7 mei de tweede wedstrijd van de zomercompetitie. De foedralen met hengels werd weer in de auto,s geladen voor een morgen dobberen. Plaats waar het deze morgen moest gebeuren was het Steenwijkdiep

Het weer deze morgen, bij ons vertrek om zes uur vanaf de parkeerplaats bij het Informatie centrum was goed, een voorbode voor een zonnige vis morgen. Voor de 17 aanwezige vissers, inclusief onze dame Aafke de Jong Schuurman (die deze morgen zestien heren het achterste van tong lied zien) op een eervolle tweede plaats, met 1720 gram. Ze was deze morgen de enige dame, want haar zus moest verstek laten door ziekte. Op de vis locatie in Scheerwolde werd geloot. Toen een ieder zijn stek nummer, in zijn plaats nummer had omgezet, kon het gewenste snoer en dobber, aan zijn en haar hengel, of werphengel bevestigen worden, en het te water laten. Met de wind in de rug, en de zon achter ons, en af en toe een lekker briesje, werd het een prettige vismorgen. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat meer dan de ander. Een van die mensen was  Frans de Boer die met een gewicht van 3670 gr, deze morgen de beste bleek te zijn. Zoals eerder in het verslag geschreven werd Aafke tweede.( Op ruime afstand van Frans) Alle Bergsma werd derde met 1580 gr En Peter Dijkstra 1510 gr  en Sietse Drenth 1500 gr, bleven op gepaste afstand vierde en vijfde. Maar er werd wel door alle vissers vis gevangen. Een ieder was deze morgen toch wel tevreden met hun vangst, al hadden enkele toppers toch graag een paar dikke brasem meer willen vangen. Maar dat bewaren ze maar voor een volgende keer.

De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 25 kilo ( Wat wel wat aan de magere kant is voor zeventien vissers.) werd deze zonnige vis morgen afgesloten. De prijzen werden  uitgereikt, aan het viswater in Scheerwolde, de eerste tien winnaars deze morgen waren.

1 F de Boer 3670 gr   2 e Aafke de jong Schuurman 1720 gr  3  A Bergsma 1580 gr  4 P Dijkstra 1510 gr  5 S Drenth 1500 gr  6 Appie de Jong 1360 gr  7 TJ Dijkstra 1240 gr  8 S de Jong 1220 gr  9 J Tingen 1000 gr  10 E Bijlsma 960 gr.