Spannenburg 01-09-2012

Gerrit Hoogeveen de beste in Spannenburg
gerrithoogeveen

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 1 September de zesde wedstrijd van de zomercompetitie. De vis spullen werden weer bij elkaar gezoch voor wat later bleek een prachtige vis morgen. Plaats van handeling het Prinsesmargriet kanaal bij Spannenburg.

Het weer was ons deze morgen prima , bij ons vertrek om half zes naar Spannenburg, van af onze verzamelplaats bij het VVV kantoor. Geen regen en harde wind zoals een dag eerder , alleen wat lichte grond mist maar dat trok vrij snel weg. Voor de 19 aanwezige vissers, werden de nummertje getrokken aan het Prinsesmagriet kanaal .Sietse Drenth e Karel Popken trokken kop en eind stek,waar ze zeer tevreden mee waren. Want daar zit volgens de kenners de meeste vis. Wat deze morgen vrij goed uit kwam Sietse Drenth werd nummer twee met 6380 gr en Karel Popken werd derde met 5620 gr.Het vaste koppel Alle en Frans waren al vooruit gereden om de plaatsnummers langs het water te plaatsen. Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen, omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan. Met het zonnetje op kop en wind in de rug, was het deze morgen goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat dikkere vis dan de ander. Een van die mensen was Gerrit Hoogeveen met 7000 gram waar hij eerste mee werd, met vlak achter hem zoals al gezegd Sietse en Karel. Seerd de Jong werd met 3800 gram vierde. Wat de spanning in de competitie, is weer aardig terug . Maar er werd wel door alle vissers vis gevangen,en daar gaat het tenslotte om. Om elf uur begonnen de boten te varen en was het met bijten gedaan, de boten voeren haast over je hengel heen . Maar een ieder was tevreden over de plaats waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 52 kilo deze morgen, (wat een leuk resultaat is) moesten we het doen deze morgen. De prijzen werden uitgereikt in Cafe Le Coq aan de boerestreek ,de gelukkigen winnaars deze morgen waren.

1 G Hoogeveen 7000 gr 2 S Drenth 6380 gr 3 K Popken 5620 gr 4 S de Jong 3800 gr 5 TJ Dijkstra 3120 gr 6 P Dijkstra 3040 gr 7 F Kamphuis 2900 gr 8 Mevr Aafke de Jong Schuurman 2740 gr 9 F de Boer 2640 gr 10 J v/d Meulen 2220 gr.

Visclub De Reafin Appelscha