Spannenburg 05-09-2015

Frans de Boer hengelde het beste in Spannenburg

fransdeboer3

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 5 september de zesde wedstrijd van de zomercompetitie. De vis spullen werden weer bij elkaar gezocht voor wat later bleek een natte en winderige vis morgen. Plaats waar het deze morgen moest gebeuren, het Prinsesmargriet kanaal bij Spannenburg.

De weersomstandigheden waren deze morgen slecht , bij ons vertrek om half zes naar Spannenburg, van af onze verzamelplaats bij het INFO centrum. Voor de 13 aanwezige vissers en visters, werden de plaats nummers getrokken aan het Prinsesmargriet kanaal. Frans de Boer en Peter Dijkstra trokken kop en eind stek, wat aan het einde van de morgen de eerste en de tweede plaats opleverde. Volgens de kenners zit daar altijd de meeste vis. Wat deze morgen dus uit kwam. Alle en Frans waren zo als altijd, vooruit gesneld om de nummers langs het water te plaatsen. Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn plaats nummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen, omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg voor waren opgestaan.

Met enkele stevige regenbuien en harde wind in de rug, was het deze morgen niet goed toefen aan het water. De vis was wel voor iedereen goed gezind, de een ving wat dikkere vis dan de ander Er werden deze morgen nog al wat dikke brasems gevangen. Een van die mensen was, naar later bleek, de eind winnaar Frans de Boer met een brasem van 2,5 kilo, hij dacht eerst dat er een boot aan vast zat. Zijn totaal gewicht deze morgen was 8160 gr. Maar Peter Dijkstra bleek aan het einde, nog het dichts bij hem in de buurt met 4000 gr, en werd tweede. Jaap Dijkstra werd met 2480 gram derde. Aafke de jong Schuurman werd met 2200 gram vierde, wat tussen al dat mannelijk geweld een prima uitslag is.

Met deze resultaten is spanning in de competitie beslecht, Frans stevent af op het kampioen schap. Er werd door alle vissers vis gevangenen en daar gaat het tenslotte om. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 24 kilo deze morgen, (wat geen goed resultaat is) moesten we het doen.

De prijzen werden uitgereikt aan het water, de gelukkigen winnaars deze morgen waren:

1 F de Boer 8160 gr 2 p Dijkstra 4000 gr 3 TJ Dijkstra 2480 gr 4 Mevr Aafke de Jong Schuurman 2200 gr 5 F Kamphuis 1860 gr 6 A Bergsma 1580 gr 7 A de Jong 1520 gr 8 S Drenth 1050 gr 9 Anita Schuurman 600 gr 10 S de Jong 430 gr.