Spannenburg 07-09-14

Peter Dijkstra de beste hengelaar in Spannenburg

peterdijkstra3

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 7 september  de zesde wedstrijd van de zomercompetitie. De vis spullen werden  weer bij elkaar gezocht voor wat later bleek een prachtige vis morgen. Plaats van handeling  het Prinsesmargriet kanaal bij Spannenburg.

De weersomstandigheden waren deze morgen prima , bij ons vertrek om half zes naar Spannenburg, van af onze verzamelplaats bij het INFO centrum achter Cafe Le Coq. Alleen wat lichte grond mist maar dat trok vrij snel in de morgen weg. Voor de 16 aanwezige vissers en visters, werden de plaats nummers getrokken  aan het Prinsesmagriet kanaal. Sietse Drenth en David Eizinga trokken kop en eind stek, wat aan het einde van de morgen de tweede en de veertiende plaats opleverde. Volgens de kenners zit daar altijd de meeste vis. Wat deze morgen dus niet uit kwam, al zat Sietse Drenth er deze morgen wel dicht bij . Alle en Frans waren zo als altijd, vooruit gesneld om de nummers langs het water te plaatsen. Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn plaats nummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen, omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan.

Met het zonnetje op kop en wind in de rug,  was het deze morgen goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat dikkere vis  dan de ander Er werden deze morgen nog al wat dikke brasems gevangen. Een van die mensen was Feye Kamphuis met een brasem van 2,5 kilo, hij dacht eerst dat er een boot aan vast zat. Maar Peter Dijkstra bleek aan het einde de langste adem te hebben, met een gewicht van 10020 gram waar hij 1ste mee werd, met vlak achter hem zoals al gezegd Sietse Drenth met 9060 gram. Frans de Boer werd met 6350 gram derde. Aafke de jong Schuurman werd met 5840 gram vierde, wat tussen al dat mannelijk geweld een prima uitslag is.

Met deze resultaten is spanning in de competitie weer aardig  terug. Er werd door alle vissers en visters  vis gevangen,en daar gaat het tenslotte om. nr te water gelatten.t zachte m een schilpad aan de haak te slaan,deze gast is natuurlijk met zachtehands Een ieder was tevreden, waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 60 kilo deze morgen, (wat een goed resultaat is) moesten we het doen.

De prijzen werden  uitgereikt in aan het water,de gelukkigen winnaars deze morgen waren:

1P Dijkstra 10020 gr 2 S Drenth 9060 gr  3 F de Boer 6350 gr  4  Mevr Aafke de Jong Schuurman 5840 gr 5 F Kamphuis 5040 gr 6 A Bergsma 4800 gr 7 TJ Dijkstra 2840 gr  8 A de Jong 2740 gr  9 W Hoogeveen 2540 gr  10 S de Jong 2480 gr.