Spannenburg 07-09-2013

Peter Dijkstra de beste in Spannenburg

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 7 September de zesde wedstrijd van de zomercompetitie. De vis spullen werden weer bij elkaar gezocht voor wat later bleek een prachtige vis morgen. Plaats van handeling het Prinsesmargriet kanaal bij Spannenburg.

De weers omstandigheden waren deze morgen prima , bij ons vertrek om half zes naar Spannenburg, van af onze verzamelplaats bij het VVV kantoor. Alleen wat lichte grond mist maar dat trok vrij snel weg. Voor de 15 aanwezige vissers en visters, werden de plaats nummers getrokken aan het Prinsesmagriet kanaal. Peter Dijkstra en Frans de Boer trokken kop en eind stek, wat aan het einde van de morgen de eerste en de tweede plaats opleverde. Volgens de kenners zit daar ook de meeste vis. Wat deze morgen dus uit kwam .Peter verving Alle en hielp Frans om de plaatsnummers langs het water te plaatsen. Alle geniet van een wel verdiende vakantie. Toen een ieder bij aankomst om half zeven zijn plaats nummer had gevonden, kon een ieder zijn strijd achter zijn hengel of werphengel beginnen, omdat boven water te halen waarvoor ze deze morgen zo vroeg waren opgestaan. Met het zonnetje op kop en wind in de rug, was het deze morgen goed toefen aan het water. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat dikkere vis dan de ander Er werden deze morgen nog al wat dikke brasems gevangen. Een van die mensen was Peter Dijkstra met 14780 gram waar hij eerste mee werd, met vlak achter hem zoals al gezegd Frans de Boer met10120 gram. Seerd de Jong werd met 8080 gram vierde. Aafke de jong Schuurman werd met 5980 gram vijfde, wat tussen al dat mannelijk geweld een prima uitslag is. Met deze resultaten is spanning in de competitie weer aardig terug. Er werd door alle vissers en visters vis gevangen,en daar gaat het tenslotte om. Een ieder was tevreden, waar we deze morgen onze vis uit het water hebben gehaald. De wedstrijd werd om 12 uur beeindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 77 kilo deze morgen, (wat een prima resultaat is) moesten we het doen deze morgen. De prijzen werden uitgereikt in aan het water,de gelukkigen winnaars deze morgen waren.

1P Dijkstra 14780 gr 2 F de Boer 10120 gr 3 S de Jong 8080 gr 4 S Drenth 7040 gr 5 Mevr Aafke de Jong Schuurman 5980 gr 6 H Seidel 5820 gr 7 TJ Dijkstra 4520 gr 8 J Krauwinkel 3420 gr 9 N Dyst 3220 gr 10 F Kamphuis 2800 gr.

Visclub De Reafin Appelscha