Terwispel 04-05-2013

Peter Dijkstra hengelde het beste in Terwispel
peterdijkstra2

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag 4 mei de tweede wedstrijd van de zomercompetitie. De foedraal met hengels werd weer in de auto,s geladen voor een morgen vissen . Plaats waar het deze morgen moest gebeuren was het kanaal bij Terwispel.

Het weer deze morgen, bij ons vertrek om zes uur vanaf de parkeerplaats bij het Informatie centrum was goed, een voorbode voor een zonnige vis morgen. Voor de 19 aanwezige vissers, inclusief de dames Aafke de Jong Schuurman die elfde werd met 3010 gram en Anita Schuurman die vijftiende werd met 1810 gr. Waar we als bestuur ontzettend blij mee zijn, dat ze zich telkens weer willen meten met hun manlijke opponenten. Op de vis locatie in Terwispel werden de stek nummers getrokken. Toen ieder zijn steknummer , in zij plaats nummer, had omgezet, kon een ieder zijn gewenste snoer en dobber, aan zijn hengel bevestigen, en het te water laten. Met de wind in de rug, en de zon voor ons, en af en toe een lekker briesje werd het een prettige vismorgen. De vis was voor iedereen goed gezind, de een ving wat meer dan de ander. Een van die mensen was Peter Dijkstra die met een gewicht van goed 10 kilo ,deze morgen de beste bleek te zijn, al bleef Seerd de jong met 8 kilo nog dicht bij hem in de buurt waar hij tweede mee werd. En Frans de Boer en Eelke Bijlsma die ieder 6kilo hadden, op gepaste afstand drie en vier werden. Vijfde werd Ale Hoekstra die deze morgen voor het eerst mee ging, hij had 5 kilo. Beginners geluk was zijn conclusie. Maar er werd wel door alle vissers vis gevangen. Een ieder was deze morgen toch wel tevreden met hun vangst, al hadden enkele toppers toch wel graag een paar dikke brasem meer willen vangen. Maar dat bewaren ze maar voor een volgende keer. Een ieder was wel tevreden over het viswater van deze morgen. De wedstrijd werd om 12 uur beeindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 80 kilo werd deze zonnige vis morgen af gesloten. De prijzen werden deze morgen uitgereikt op het zonnige terras bij Cafe Hulst , de eerste tien winnaars deze morgen waren.

1 P Dijkstra 10060 gr 2 S de Jong 8600 gr 3 F de Boer 6300 gr 4 E Bijlsma 6260 gr 5 A Hoekstra 5460 gr 6 A Bergsma 4560 gr 7 S Drenth 4320 gr
8 K Popken 3700 gr 9 A Doornbos 3600 gr 10 K Hofstra 3240 gr.