Terwispel 17-03-2012

Frans De Boer eerste in Terwispel
MEDION DIGITAL CAMERA

Voor de leden van de Reafin was het zaterdag de eerste wedstrijd van de zomercompetitie 2012. De foedraals met hengels werd weer bij elkaar gezocht voor een seizoen vissen. Plaats van handeling deze morgen was het kanaal bij Terwispel.

De weergoden waren ons niet goed gezind deze morgen, regen en een gure noorden wind was ons deel. Maar voor de 20 aanwezige vissers was het motto de eerste klap is een daalder waard. En er werd al gesproken hoe we de kampioen van vorig jaar een pootje konden lichten. En dat zou aan het einde van de vismorgen ook zo zijn, onze kampioen Antonie Dorenbos eindigde deze morgen op plaats 4 met een gewicht van 3180 gram. Maar zijn reactie was jongens de prijzen worden aan het eind van het seizoen uitgereikt.

In Terwispel aan het viswater werden de stek nummers getrokken ,want men moest tenslotte weten op wat voor stek men moesten plaats nemen. Er was besloten op de jaarvergadering dat door loting bij elke viswedstrijd je wel meerdere keren in een seizoen op kop of eind stek terecht kunt komen, maar dat is dan niet anders, het lot beslist. Alle en Frans, waren vooruit gereden om de nummers langs het water te plaatsten. Toen een ieder bij aankomst zijn steknummer had gevonden, kon een ieder zijn hengel met dobber en snoer te water laten.

Er waren ook een paar vissers die overgestapt waren op de feder, wat aan het einde van de vis morgen een goede keuze bleek te zijn Het stroomde licht, maar de vis lied zich niet gemakkelig vangen deze morgen.

Maar er werd wel door de meeste vissers vis gevangen. Twee personen sprongen er deze morgen boven uit en er van was de feder visser Frans de Boer met 7140 gram die eerste werd. De andere visser was Karel Popken met 5160 gram. Al moet gezegd worden dat Alle Bergsma met 3600 gram en Gerrit Hoogeveen 2860 Gram , dicht in hun buurt bleven. Maar dat de een wat meer dan de ander vangt, licht natuurlijk ergens aan, de een te korte stok, de ander verkeerd voer, en ga zo maar door, maar er werden deze morgen ook nog enkele grote brasems gevangen. Maar een ieder was zeer tevreden over de plaats die we deze morgen hadden aangedaan. Al hadden ze wel wat betere omstandigheden gezien deze morgen. De wedstrijd werd om 12 uur beeindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 46 kilo deze morgen moesten we het doen. De prijzen werden naar terugkeer in Appelscha uitgereikt in Bar LE Coq. De gelukkigen winnaars deze morgen waren.

1 F de Boer 7140gr
2 K Popken 5160gr
3 A Bergsma 3600gr
4 A Dorenbos 3180gr
5 G Hoogeveen 2860gr
6 TJ Dijkstra 2660gr
7 S Drenth 2020gr
8 J Hoogeveen 1940gr
9 P Dijkstra 1800gr
10 S de Jong 1700gr

Visclub De Reafin Appelscha