Tolbeek 06-07-2013

Frans de Boer Hengelde het beste in Tolbeek.
Aakfke de Jong-Schuurman beste dame.
aafkedejongschuurman

Voor de vissers van de Reafin was het zaterdag 7 juli de vierde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats waar van handeling de Urkervaart in Tolbeek. Het weer liet ons deze morgen niet in de steek, bij ons vertrek om half vijf vanaf de parkeerplaats bij het Info Centrum . Voor de 17 aanwezige vissers en visters was het dus vroeg opstaan, maar daar geeft een echte Hengelaar niks om.

Nadat ieder zijn verhaal had verteld, gingen we om half vijf richting Tolbeek. Daar aangekomen werd er door de vissers de plaats opgezocht waar het deze morgen moest gebeuren.

Toen iedereen zijn plaats had gevonden kon de vangst beginnen. En natuurlijk waren deze morgen, onder de aanwezige vissers ook onze twee dames, Anita Schuurman en zus Aafke de Jong- Schuurman.
Ze waren deze morgen niet zo gelukkig met hun vangst Aafke had een gewicht van 730 gr plaats 7 en Anita deed het wat minder 480 gr plaats 14.

De vis was deze morgen niet erg actief. De een ving wat meer dan de ander. Frans de Boer was met 5120 gr de beste. Hij haalde nog twee brasems boven water met een gewicht van bijna 3 kilo. Nummer twee werd Peter Dijkstra op eerbiedige afstand van Frans de Boer met bijna 4120 gr vis. De nummers drie en vier deze morgen waren Sietse Drenth 1980 gr en Alle Bergsma 1570 gr.

Er werd niet door alle vissers vis gevangen, maar dat de een de kleintjes vangt en de ander grote jongens licht natuurlijk ergens aan, de een te korte stok, de ander verkeerd voer, en ga zo maar door. Maar de aanwezige vissers waren wel tevreden over de plaats.

De wedstrijd werd om 13 uur beëindigd,en de vis werd gewogen, met een gewicht van 29 kilo vis moesten we het doen deze morgen. De prijzen werden uitgereikt aan het water in Tolbeek, waarna we moe maar wel tevreden huiswaarts keerden.

De gelukkige winnaars:
1 F de Boer 5120 gr 2 P Dijkstra 4120 gr 3 1980 gr 4 A Bergsma 1570 gr 5 TJ Dijkstra 940 gr 6 F Kamphuis 880 gr 7 J Tingen 820 gr 8 A de Jong Schuurman 740 gr 9 S de Jong 680 gr 10 E Bijlsma 600 gr.

Redactie Jaap Dijkstra Visclub De Reafin