Tollebeek 02-07-2016

Frans de Boer Hengelde het beste in Tollebeek

fransdeboer4

Voor de vissers van de Reafin was het zaterdag 2 juli de vierde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats van handeling de Urkerdwarspad in Tollebeek.
Het weer was prima om vijf uur vanaf de parkeerplaats bij het Info Centrum En dat werd in de loop van de morgen alleen maar mooier door de warme zon. Alleen de wind was wat aan de harde kant. Voor de 18 aanwezige vissers en visters was het dus vroeg opstaan, maar daar geeft een echte Hengelaar niks om. Na dat ieder zijn verhaal had verteld, gingen we om vijf uur richting Tollebeek. Daar aangekomen kon na loting , de vissers de plaats opzoeken waar het deze morgen moest gebeuren.
Toen iedereen zijn plaats had gevonden kon de vangst beginnen.
En natuurlijk waren deze morgen, onder de  aanwezige vissers ook onze  twee  dames, Annita  Schuurman en zus Aafke de Jong- Schuurman. Aafke was deze morgen niet in goeden doen, in plaats van het snoer en dobber in het water te laten zakken , gooide ze het in de boon. Maar ze werd  aan het eind van de vis morgen, toch nog veertiende met 1160 gr . Anita was beter in vorm ze eindigde deze morgen op een keurige zesde plaats met2400 gr.
De vis was deze morgen voor een man erg succes vol, en dat was Frans de Boer, vorig jaar was hij ook al de beste met goed acht kilo nu deed hij er nog een schepje boven op, met 10800 gram (feerder) was hij deze morgen ver weg de beste. Hij haalde de ene  na de andere dikke brasem boven water. Met een gewicht van bijna 3820 gr werd ons ere lid Jan Tingen tweede met daar vlak achter Peter en  Jaap Dijkstra met 3360 gr en 3260 gr. Op de derde en vierde plaats.

Er werd door alle vissers vis gevangen, maar dat de een de kleintjes vangt en de ander grote jongens licht natuurlijk ergens aan, de een te korte stok, de ander verkeerd voer, Maar deze morgen was de harde wind de spelbreker. De aanwezige vissers waren wel tevreden over het aangedane water deze morgen. De wedstrijd werd om 13 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 45 kilo vis, moesten we het doen deze morgen. De prijzen werden deze morgen uitgereikt aan het water in een zon overgoten Tollebeek, waarna we moe, maar wel tevreden huiswaarts keerden.

De gelukkige winnaars:

1 F de Boer 10800 gr 2 J Tingen 3820 gr 3 P Dijkstra 3360 gr

4 J Dijkstra 3260 gr 5 A Bergsma 2800 gr 6 A Schuurman 2400 gr 7 S de Jong 2380 gr 8 W Hoogeveen 2200 gr 9 R de Jong 1840 gr 10 D Eizinga 1740 gr