Tollebeek 04-07-2015

Frans de Boer Hengelde het beste in Tollebeek.

fransdeboer3

Voor de vissers van de Reafin was het zaterdag 4 juli de vierde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats  van handeling de Urkerdwarspad in Tollebeek. Het weer was prima om vijf uur vanaf de parkeerplaats bij het Info Centrum en dat werd in de loop van de morgen alleen maar mooier door de warme zon. Daarom werd door het bestuur besloten om de wedstrijd een uur te korten van een naar twaalf uur.

Voor de 19 aanwezige vissers en visters was het dus vroeg opstaan, maar daar geeft een echte Hengelaar niks om. Nadat ieder zijn verhaal had verteld, gingen we om half vijf  richting Tollebeek. Daar aangekomen werd er door de vissers de plaats opgezocht waar het deze morgen moest gebeuren. Toen iedereen zijn plaats had gevonden kon de vangst beginnen. En natuurlijk waren deze morgen, onder de  aanwezige vissers ook onze  twee  dames, Anita  Schuurman en zus Aafke de Jong- Schuurman. Ze waren deze morgen goed in vorm,  Aafke werd keurig tweede met4200 gram en Anita moest genoegen nemen met de negende plaats met 910 gram.

De vis was deze morgen voor een man erg actief, en dat was Frans de Boer ook. Met 8080 gram was hij deze morgen ver weg de beste. Hij haalde de ene  na de andere dikke brasem boven water.

Met een gewicht van bijna 4200 gram, werd zoals al eerder gezegd Aafke Tweede.
Op gepaste afstand werden Alle Bergsma nummer drie  met 2520 gram en Feye Kamphuis werd vierde met 2200 gram.

Er werd door alle vissers vis gevangen, maar dat de een de kleintjes vangt en de ander grote jongens licht natuurlijk ergens aan, de een te korte stok, de ander verkeerd voer, Maar deze morgen was het warme weer de klos. Maar de aanwezige vissers waren wel tevreden over het aangedane water deze morgen. De wedstrijd werd om 12 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 34 kilo vis, moesten we het doen. De prijzen werden uitgereikt aan het water in een zon overgoten Tollebeek, waarna we moe, maar wel tevreden huiswaarts keerden.

 

De gelukkige winnaars deze morgen waren.

1 F de Boer 8080 gr  2 Aafke de Jong Schuurman 4200 gr  3 A Bergsma 2520 gr

4 F Kamphuis 2200 gr 5 E Bijlsma 1580 gr 6 S Drenth 1420 gr  7 A de Jong 1000 gr 8 W Hoogeveen 950 gr 9 Anita Schuurman 910 gr 10 S de Jong 820 gr.