Tollebeek 05-07-14

Frans de Boer Hengelde het beste in Tollebeek

fransdeboer2

Voor de vissers van de Reafin was het zaterdag 7 juli de vierde wedstrijd van de zomercompetitie. Plaats waar van handeling de Urkervaart in Tollebeek.

Het weer liet ons in de loop van de morgen morgen in de steek, bij ons vertrek om vijf uur vanaf de parkeerplaats bij het Info Centrum ging het nog, maar in de loop van de morgen werd het als maar slechter. Voor de 19 aanwezige vissers en visters was het dus vroeg opstaan, maar daar geeft een echte Hengelaar niks om. Na dat ieder zijn verhaal had verteld, gingen we om half vijf richting Tollebeek. Daar aangekomen werd er door de vissers de plaats opgezocht waar het deze morgen moest gebeuren. Toen iedereen zijn plaats had gevonden kon de vangst beginnen. En natuurlijk waren deze morgen, onder de aanwezige vissers ook onze twee dames, Annita Schuurman en zus Aafke de Jong- Schuurman. Maar ze waren deze morgen niet zo gelukkig met hun vangst, want om 11 uur zijn ze al vertrokken, mede door het slechte weer. De vis was deze morgen voor een enkeling erg actief. De een ving wat meer dan de ander. Frans de Boer was met 8880 gr (feerder) de beste deze morgen, Hij haalde dikke brasem boven water. Met een gewicht van bijna 6440 gr, werd op gepaste afstand Alle Bergsma nummer twee ( feeder). De nummers drie en vier deze morgen waren Seerd de Jong 6220 gr en Jaap Dijkstra 3860 gr.

Er werd door alle vissers vis gevangen, maar dat de een de kleintjes vangt en de ander grote jongens licht natuurlijk ergens aan, de een te korte stok, de ander verkeerd voer, ook de harde wind speelde deze morgen parten. nr te water gelatten.t zachte m een schilpad aan de haak te slaan,deze gast is natuurlijk met zachtehMaar de aanwezige vissers waren wel tevreden over het aangedane water deze morgen. De wedstrijd werd om 13 uur beëindigd, en de vis werd gewogen, met een gewicht van 44 kilo vis, moesten we het doen deze morgen. De prijzen werden deze morgen uitgereikt aan het water in een nat Tollebeek, waarna we moe maar wel tevreden huiswaarts keerden.

De gelukkige winnaars deze morgen waren.

1 F de Boer 8880 gr 2 A Bergsma 6460 gr 3 S de jong 6220 gr 4 TJ Dijkstra 3860gr 5 S Drenth 3120 gr 6 A de Jong 2950 gr 7 P Dijkstra 2850 gr 8 F Kamphuis 1440 gr 9 J Tingen 1360 gr 10 W Hoogeveen 1300 gr.