Actie Poiesz 2016 geeft Visclub De Reâfin meer armslag

Vrijdag 15 april was het voor het jeugdgebeuren van De Reafin een leuke dag.

Na acht weken actievoeren voor de jeugdsponsoractie bij de Poiesz in Appelscha was op deze avond het afsluitende gala in de WTC Expo in Leeuwarden. Uit de wekelijkse bekendmaking van de tussenstand, bleek dat we niet de hoogste score zouden halen, maar we deden leuk mee iedere week. Maar onze Actie dag op 12 maart was een daverend succes, meer dan 5000 punten leverde dat deze dag op.

In totaal hebben we over 8 weken 13870 punten gekregen. Daar voor willen we de inwoners van Appelscha en omstreken hartelijk danken. De verwachtingen deze keer waren hoog gespannen, bij de bekendmaking van de uitslag. Maar alles wat je krijgt is toch mooi mee genomen niet waar.

Jeugdsponsoractie uitje 2016

Vrijdag 15 april zijn we om kwart over vijf uit Appelscha vertrokken met vier jeugdleden en drie bestuursleden naar Leeuwarden, voor de in ontvangst nemen van de CHEQUE voor HSV De Reafin. En de uitslag was een daverende verassing want de CHEQUE die we kregen was € 997. POIESZ hiervoor onze hartelijk dankt. In Leeuwarden aan gekomen kreeg iedereen zijn intree kaart.  Dat we niet alleen waren was wel te zien aan de duizenden ­ kinderen en bestuursleden, die al voor de ingang stonden te wachten. Om kwart voor zes gingen de deuren open en konden we naar binnen. Daar kreeg een ieder drie consumptiebonnen, waar ze drinken of een ijsje snoep en patat of kroket voor konden krijgen. De avond werd door de directeur van de Poiesz om half zeven geopend, en daar werd in mede gedeeld dat er een bedrag van €538000 werd verdeeld onder de deelnemende verengingen. Maar hij vertelde ook dat volgend jaar 2017 het twaalfde gala wordt gehouden, wat met een daverend applaus werd begroet. Daarna gaf hij de avond voor geopend. En mocht MONIQUE SMIT de avond leiden. Wat we toen aanschouwd hebben was van grote klasse, met prachtig licht en muziek. De dames en heren die er op traden waren O’G3NE — MONIQUE SMIT—B-BRAVE wat in zeer goede aarde viel bij de jeugd, tussen de muziek door werden de 10 verenigingen met de meeste punten op het podium geroepen, voor het in ontvangst nemen van hun CHEQUE.  De Reâfin gaat het bedrag wat ze gekregen hebben, voor een deel gebruiken voor het jeugd gebeuren binnen onze vereniging, wat nu al 10 jaar gebeurd, en altijd kosteloos is mede door de actie van de Poiesz ,en BAKER DE VENT, die ieder jaar weer wat lekkers tijdens onze vissen avonden voor de jeugd aanbied. En er is dit jaar voor de achtste keer geen verhoging van de contributie, waar vind je dat nog in deze tijd waar alles duurder word. (Dus word lid van onze visclub)

Om 21.00 uur was het einde feest in het WTC expo in Leeuwarden, en keerden we met een zeer goed gevoel huiswaarts.

 

PS Willen de ouders van onze vissen de jeugd er even rekening mee houden dat er in ons laatste clubblad, van maart 2016 een verkeerde dag voor de datum van onze jeugdwedstrijden staat. Onze visdagen zijn Donderdag 12 mei en Donderdag 19 Mei. En de reserve dag is 26 Mei Komt allen er zijn weer leuke prijzen te winnen.

De wedstrijden worden gevist, aan de stille kant van het water vanaf het brugje oude school Appelscha boven. Aan vangst tijd 19.00 uur en eindigen om 20.30 uur.