600ste lid

Harmke Kies, 600ste lid van HSV de Reâfin.
600stelid
Bos bloemen en oorkonde worden aangeboden door voorzitter Alle Bergsma.

Appelscha: Hengelsportvereniging De Reafin uit Appelscha bereikte afgelopen zomer weer een mijlpaal. Harmke Kies kocht aan het eind van de zomer een vispas bij Dier-en Tuin Mulder te Appelscha niet wetende dat zij de gelukkige was. Amper twee jaar geleden kon het 500ste lid worden bijgeschreven, zodat de vereniging een snelle groei doormaakt, aldus voorzitter Alle Bergsma.

Harmke vertelde dat ze vroeger met de ouders vaak ging te vissen. Ze woonden aan de vaart in Smilde en het viswater was vlak voor de deur. Later, toen de eigen kinderen klein waren, was Harmke met de kinderen ook vaak aan de vaart in Appelscha te vinden. Door zakelijke beslommeringen is het vissen er later bij gebleven. Haar man Anne is geen liefhebber van vissen (heeft iets meer met campers en Parijs-Dakar), maar wellicht komt dat nog, zo spreekt Harmke de hoop uit..

De familie Kies houdt in ieder geval wel van een zoute haring en kibbeling.
Harmke vist af en toe op de verschillende camper-reizen. Zo heeft ze in Schotland haar eerste visje gevangen,getuige een foto die er van gemaakt is. Ook aan de Franse kust heeft ze vaak een hengeltje uitgeworpen, maar de vangst was daar veelal zeewier. Omdat de familie Kies thans ook vaak met de camper op Nederlandse campings is te vinden,werd dit jaar voor het eerst een vispas door Harmke aangeschaft. Nu Anne nog.

De Hengelsport staat in een groeiende belangstelling Zo hebben we onlangs in het jaarverslag van Sportvisserij Nederland kunnen lezen, dat eind 2011 er in Friesland 31139 vispashouders zijn, ten opzichte van 2010 een groei met 2000 leden.

Mocht U inmiddels ook enthousiast geworden zijn van de hengelsport en overwogen wordt een vispas te schenken met Kerst aan een familielid,vriend enz. dan is dat vanaf nu mogelijk.

De vispassen 2013 zijn weer verkrijgbaar bij onze verkoopadressen:
Appelscha: Dier-en Tuin Mulder en
Oosterwolde: Dierenspeciaalzaak Dijksterhuis.